Dubbel feest in Amsterdam: Jong Ajax koploper van Keuken Kampioen Divisie

20-01-2020 21:52
112

Jong Ajax is na maandagavond de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Mitchell van der Gaag boekte op De Toekomst een moeizame 2-0 overwinning op hekkensluiter FC Dordrecht. De voorsprong op SC Cambuur is nu één punt. In de Eredivisie staat het eerste van Ajax bovenaan.

Jong Ajax - FC Dordrecht 2-0
Jong Ajax profiteert optimaal van de valse start van Cambuur, dat de eerste twee competitiewedstrijden na de winterstop verloor. De ploeg kwam voor eigen publiek langzaam op gang, maar was wel beter dan Dordrecht. De bezoekers kregen voor de rust echter ook kansen om op voorsprong te komen.

Na een klein uur spelen brak Jong Ajax de ban. Quinten Timber schoot na 55 minuten raak na knap combinatiewerk met een aantal ploeggenoten. Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd beslist door Alex Méndez, die een strafschop benutte. Sontje Hansen, die in het veld kwam voor Naci Ünüvar, werd neergelegd en versierde zo een buitenkansje. Bij 2-0 bleef het.

Jong Utrecht - Roda JC 2-1
Roda JC blijft kwakkelen in de Keuken Kampioen Divisie en heeft maandagavond ook verloren van FC Utrecht, dat slechts vijf plekken hoger staat dan de Limburgers, maar inmiddels wel al dertien punten meer heeft. Op sportpark Zoudenbalch werd het 2-1 voor de Utrechters.

Roda kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong door FC Augsburg-huurling Romario Rösch. Na de theepauze stelde Utrecht orde op zaken. Jonas Arweiler schoot vanaf de stip de 1-1 binnen en een kwartier voor tijd zorgde Jeredy Hilterman voor de voorsprong. Hilterman dacht even later zijn tweede treffer te maken, maar de 3-1 ging vanwege buitenspel niet door.

De laatste competitieoverwinning van Roda dateert van 25 oktober vorig jaar. NAC Breda werd toen met 4-2 verslagen.