Update: 'Bayern heeft beslissing genomen, Odriozola al onderweg'

Update: 'Bayern heeft beslissing genomen, Odriozola al onderweg'

Gepubliceerd: dinsdag 21 januari 2020 om 08:08di 21-01-2020 om 08:08

Laatste update: dinsdag 21 januari 2020 om 14:30di 21-01-2020 om 14:30

Bayern München klopt mogelijk bij Real Madrid of FC Barcelona aan in de zoektocht naar een nieuwe rechtsback. Álvaro Odriozola van De Koninklijke en Nélson Semedo van de Catalanen prijken op het verlanglijstje in de Allianz Arena, meldt BILD.

Volgens het doorgaans goed ingevoerde Duitse medium richt Bayern de pijlen op de Spaanse markt. Ook Sky Sports Deutschland weet dat de 24-jarige Odriozola nadrukkelijk in beeld is bij de Bundesliga-kampioen. De Spaanse vleugelverdediger is bij Real Madrid tweede keus, achter Dani Carvajal. Mogelijk mag hij in de zomer vertrekken als Achraf Hakimi terugkeert van een verhuurperiode bij Borussia Dortmund.

De Marokkaanse international speelt sinds de zomer van 2018 voor Die Schwarzgelben, die hem maar wat graag definitief willen inlijven. Volgens Marca is Real Madrid echter niet van plan om hem te laten gaan. Hakimi kan zowel op rechts- als linksback uit de voeten én geldt als jeugdproduct, waardoor trainer Zinedine Zidane hem volgend seizoen aan zijn selectie wil toevoegen.

Dat zou dus ten koste kunnen gaan van Odriozola. Volgens Cadena COPE mag hij in januari zelfs al op huurbasis vertrekken uit het Estadio Santiago Bernabéu. Naast Bayern tonen naar verluidt ook Sevilla en Athletic Bilbao interesse.

Update: Odriozola zal de nieuwe rechtsback van Bayern worden. De 24-jarige back hoefde zich volgens BILD niet te melden op de Real Madrid-training en is al onderweg naar München. Daar zal hij spoedig zijn medische keuring ondergaan. Odriozola speelt in Madrid tweede viool achter Dani Carvajal en kwam tot dusver slechts vijf keer in actie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws