Gravenberch werkt hard aan zwakke punten: 'Ik houd niet echt van koppen'

Gravenberch werkt hard aan zwakke punten: 'Ik houd niet echt van koppen'

Gepubliceerd: dinsdag 21 januari 2020 om 08:16di 21-01-2020 om 08:16

Ryan Gravenberch begon afgelopen weekend in de basis bij Ajax tijdens de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De jonge middenvelder greep zijn kans op het trainingsveld in Qatar en werd door trainer Erik ten Hag beloond. Toch ging het allemaal niet vanzelf voor Gravenberch.

Gravenberch debuteerde in sepember 2018 voor Ajax in de wedstrijd tegen PSV, maar daarna bleef het lang stil rondom de middenvelder. "Ik had dingen die ik moest verbeteren", vertelt Gravenberch in gesprek met Ajax TV. "Verdedigende dingen, ik denk dat het daardoor komt dat jullie lang niet van me hebben gehoord. Ik houd niet echt van koppen, maar je moet koppen. Ik liet vaak nog mijn mannetje lopen, nu gebeurt dat niet meer."

Zijn tijd met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie heeft Gravenberch erg geholpen in zijn ontwikkeling, zo geeft de middenvelder zelf toe. "Daar speel je tegen mannen, die duels hebben me geholpen." Gravenberch werd uitgeroepen tot de beste speler van de eerste periode in de Keuken Kampioen Divisie en mocht de prijs ontvangen uit handen van zijn broer Denzell. "Hij betekent veel voor me", vertelt Gravenberch. "Hij geeft me ook tips wat ik beter kan doen."

Gravenberch liet tijdens het trainingskamp in Qatar een goede indruk achter en werd door trainer Erik ten Hag beloond met een basisplaats tegen Sparta Rotterdam. "Daley is er nu even niet, dan komt er weer een plekje vrij op het middenveld omdat Lisandro Martínez naar achteren schoof. Qatar was echt belangrijk voor mij, omdat ik toen kon laten zien dat ik het wilde", sluit de middenvelder af.

Poll

Breekt Gravenberch in de tweede seizoenshelft door in de Ajax-basis?

(2095 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws