Slot verbindt conclusies aan AZ-nederlagen: 'Feit is dat het snel beter moet'

Slot verbindt conclusies aan AZ-nederlagen: 'Feit is dat het snel beter moet'

21-01-2020 08:25
42

AZ wil het geschonden blazoen dinsdagavond wat oppoetsen in het duel met TOP Oss in de achtste finales van de KNVB Beker. De ploeg van coach Arne Slot verloor de laatste twee duels in de Eredivisie, tegen Sparta en Willem II.

Slot baalt van de nederlagen, maar wil het woord crisis nog niet in de mond nemen. "Nou, als je twee keer achter elkaar verliest, is dat niet goed en daar zijn we enorm teleurgesteld over", reageert hij in gesprek met de NOS. "Daar moet je ook zeker conclusies aan verbinden. Maar het woord crisis is wat overdreven. Feit is wel dat het snel beter moet."

Volgens Slot is de mindere fase waarin AZ verkeert niet het gevolg van het hogere verwachtingspatroon. De Alkmaarders gelden nu als belangrijkste uitdager van koploper Ajax in de titelstrijd in de Eredivisie. "Dat waren we voor het duel met Ajax ook al, en toen hebben de jongens laten zien dat ze prima met die druk om kunnen gaan."

Oussama Idrissi zorgt voor een opsteker richting het bekerduel met TOP Oss. De Marokkaanse linksbuiten viel tegen Willem II geblesseerd uit, maar is op tijd hersteld. "Hij had vóór de wedstrijd al last van zijn maag en viel met kramp uit. Hij gaat tegen TOP gewoon weer spelen."