ADO gooit het over een andere boeg: 'Voor mij moeilijk om dat spel te begrijpen'

ADO gooit het over een andere boeg: 'Voor mij moeilijk om dat spel te begrijpen'

Gepubliceerd: dinsdag 21 januari 2020 om 08:33di 21-01-2020 om 08:33

Alan Pardew is onder de indruk van het spel van hekkensluiter RKC Waalwijk in de Eredivisie. De coach won met zijn ADO Den Haag wel van de nummer laatst, maar zag de Waalwijkers het merendeel van het balbezit hebben.

"RKC speelde veel beter voetbal dan wij. Ik had niet verwacht dat ze zo gemakkelijk onder onze druk uit konden voetballen", vertelt Pardew in gesprek met De Telegraaf. "Ik ben opgegroeid ten tijde van het totaalvoetbal van Nederland in de jaren zeventig van de vorige eeuw en hun spel vanuit balbezit. Die cultuur is hier ingebakken en zie je bijna iedere wedstrijd in de Eredivisie terug."

Pardew heeft de volgende tegenstander van ADO, FC Utrecht, al zien spelen. Ook van de club uit de Domstad is hij onder de indruk. "Impressive, indrukwekkend, sterk aan de bal, goed positiespel. Voor mij is het heel moeilijk om dat spel te begrijpen. Aan de andere kant denk ik dat wij met ADO een andere manier moeten zoeken om wedstrijden te winnen en is het niet nodig om 70% balbezit te hebben."

Pardew probeert bij ADO een voorbeeld te zijn voor andere Engelse coaches, die maar nauwelijks kansen krijgen op het vasteland in Europa. "Ons zijn niet veel kansen in het buitenland gegund. Hopelijk kan ik een voortrekkersrol spelen, zodat de weg vrijkomt voor Engelse collega’s na mij", sluit hij af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws