Basacikoglu weer onder de pannen: van Turkse hekkensluiter naar nummer 3

Basacikoglu weer onder de pannen: van Turkse hekkensluiter naar nummer 3

21-01-2020 10:33
29

Bilal Basacikoglu heeft na anderhalve maand een nieuwe werkgever gevonden. De oud-aanvaller van sc Heerenveen en Feyenoord liet in december zijn contract bij Kayserispor ontbinden, maar gaat zijn carrière een vervolg geven bij Trabzonspor.

Basacikoglu verliet Kayserispor op het moment dat de club zeventiende in de Süper Lig stond: nu heeft hij onderdak gevonden bij de nummer drie van Turkije, terwijl Kayserispor inmiddels is afgezakt naar de laatste plek. De in Zaanstad geboren vleugelaanvaller heeft voor twee jaar getekend, maakt Trabzonspor dinsdagochtend bekend via de officiële kanalen.

In Trabzon ligt een shirt met rugnummer 45 klaar voor Basacikoglu, die laat weten blij te zijn met zijn transfer. "Ik wil iedereen graag bedanken voor de kans die ik krijg. Hopelijk zal deze beslissing zowel voor mij als voor de Trabzonspor-gemeenschap goed uitpakken."

De nieuwste aanwinst van Trabzonspor komt met Alexander Sörloth (ex-FC Groningen) één oude Eredivisie-bekende tegen. Ook spelers als John Obi Mikel en Daniel Sturridge zullen tot zijn ploeggenoten behoren.