Enkelbreuk tijdens verhuizing en transfervrij Ajax-vertrek: 'God heeft ander plan'

Enkelbreuk tijdens verhuizing en transfervrij Ajax-vertrek: 'God heeft ander plan'

Gepubliceerd: dinsdag 21 januari 2020 om 16:21di 21-01-2020 om 16:21

Abdallah Aberkane kon in 2016 kiezen tussen Liverpool en Ajax, maar heeft anno 2020 een transfer van Jong Sparta naar Excelsior gemaakt. Een ongelukje tijdens een verhuizing heeft een doorbraak in Amsterdam in de weg gestaan.

De inmiddels negentienjarige verdediger besloot om ADO Den Haag te verruilen voor Ajax, omdat hij in de buurt van zijn familie in Gouda wilde blijven. Toen zijn zus ging verhuizen, hielp hij mee met de overtocht. "Dat doe je voor je familie. Toen is het misgegaan", vertelt hij met gevoel voor understatement aan het Algemeen Dagblad. "Ik miste een treetje op de trap."

Aberkane brak zijn enkel, lag er lange tijd uit en mocht afgelopen zomer transfervrij vertrekken uit Amsterdam. De voormalig jeugdinternational van Oranje kijkt echter niet met een bitter gevoel terug. "ik zeg altijd: alles gebeurt met een reden en iedereen volgt z'n eigen weg. Ik ben moslim. Wij noemen dat mektab.. Wat er ook gebeurt, God heeft voor mij een ander plan of een andere weg in zijn gedachten. Dat geeft mij rust."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws