TOP Oss en mist kunnen AZ niet stoppen: kwartfinale tegen PSV lijkt volgende horde

21-01-2020 20:18
30

AZ heeft zonder al te veel moeite de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker bereikt. De Alkmaarders spoelden de competitienederlaag van afgelopen weekend tegen Willem II (1-3) weg met een 2-0 overwinning op TOP Oss.

In de dichte Brabantse mist vond scheidsrechter Gerrets het mogelijk om te voetballen en dat probeerde AZ dan ook. De thuisploeg werd door trainer Klaas Wels met vijf verdedigers het veld op gestuurd en daardoor hadden de Alkmaarders moeite om het defensieve TOP-blok te breken, maar het was ook weer zo dat keeper Marco Bizot niets te vrezen had van Osse aanvallers.

Het was wachten tot AZ een keer door de hechte muur van TOP Oss heen kon voetballen en een paar minuten voor rust gebeurde dat dan ook. Na een periode van langdurig balbezit vond Dani de Wit de ruimte om uit te halen. Hij vond de rechterbenedenhoek, zette AZ daarmee op 0-1 en deed de Osse hoop op de goede afloop bijna vervliegen.

Ook na de rust hadden de troepen van Wels namelijk niets in te brengen. Het plichtmatig spelende AZ had het balbezit en kwam uiteindelijk vanaf de stip op 0-2. Rick Stuy van den Herik, aanvoerder van TOP Oss, veroorzaakte een strafschop en collega-captain Teun Koopmeiners benutte dat buitenkansje. Met een onmogelijke missie te volbrengen gooide Oss de schroom nog van zich af, maar scoren lukte de Brabanders niet meer.

Daarmee is AZ de eerste kwartfinalist van het bekertoernooi en gaat het daarin in eigen huis aantreden tegen NAC Breda of PSV.