Been: 'Advocaat heeft informatie ingewonnen bij mij, zou ik niet op tv zeggen'

Been: 'Advocaat heeft informatie ingewonnen bij mij, zou ik niet op tv zeggen'

22-01-2020 07:36
45

Dick Advocaat is in zijn zoektocht naar winterse versterkingen uitgekomen bij Mario Been. De oud-trainer en huidig FOX Sports-analist heeft Advocaat geadviseerd, liet hij dinsdagavond weten tijdens de nabespreking van de gestaakte bekerwedstrijd Fortuna Sittard-Feyenoord.

De Kleine Generaal had aangedrongen op minstens twee nieuwelingen, maar Feyenoord heeft zijn kruit tot nu toe droog gehouden. FOX Sports-presentator Pascal Kamperman opperde dinsdagavond laat echter 'dat ze waarschijnlijk al iemand hebben'. "Ja, waarschijnlijk wel", reageerde Been glimlachend.

De 56-jarige Rotterdammer heeft contact gehad met Advocaat, onder wie hij bij Fenerbahçe als assistent fungeerde. "Of ik er meer vanaf weet? Nou, Dick heeft bij mij informatie ingewonnen over een bepaalde speler. Maar ik heb hem beloofd dat ik dat niet op tv zou zeggen. Dus dat doe ik ook niet. Ze zijn ergens mee bezig, maar dat is nog niet definitief", benadrukte hij echter.

Met name een nieuwe spits staat hoog op het Rotterdamse prioriteitenlijstje. Diverse namen passeerden de revue in het geruchtencircuit: Aleksandr Kokorin heeft echter bij het Russische PFC Sochi getekend, Róbert Bozeník lijkt te duur, Amadou Ciss is niet in beeld en Jeremain Lens wil voorlopig bij Besiktas blijven.