Bliksemrentree voor Peterson: 'Grote verrassing, ook voor mij en mijn familie'

Bliksemrentree voor Peterson: 'Grote verrassing, ook voor mij en mijn familie'

Gepubliceerd: woensdag 22 januari 2020 om 09:40wo 22-01-2020 om 09:40

Kristoffer Peterson begon de week nog als speler van Swansea City, maar heeft dinsdag alweer zijn rentree op de Nederlandse velden gemaakt. FC Utrecht zorgde maandag voor een verrassing door de Zweed op huurbasis terug naar Nederland te halen.

Dinsdagavond kon Peterson zelfs al ingezet worden tijdens het bekerduel met FC Eindhoven. "Het was voor velen een grote verrassing, zelfs voor mij en mijn familie", liet hij na afloop weten aan FOX Sports. "Dat is voetbal. Je moet soms heel snel beslissen: wat is goed en wat is niet goed? Ik heb het mijn familie niet makkelijk gemaakt, maar ik heb het al eerder gezegd: ik heb mijn thuisland Zweden verlaten voor het voetbal en dit was in mijn ogen de beste beslissing."

De buitenspeler moet lachen als hij bedenkt hoe snel alles is gegaan. "Wat voor dag is het vandaag? Dinsdag? Ik geloof dat ik donderdag of vrijdag voor het eerst iets hoorde. Zondag werd het pas serieus, maandag ben ik hierheen gevlogen voor mijn medische keuring en heb ik mijn contract ondertekend. Very quick."

Peterson had vervolgens één training in de benen, voordat hij zich in het Jan Louwers Stadion meldde: daar mocht hij direct drie kwartier aan de bak, plus verlenging. "Ik ben midden in de nacht opgestaan om hierheen te vliegen en alles vóór twaalf uur te regelen, zodat al het papierwerk in orde zou zijn voor deze wedstrijd. Maar ik ben blij dat ik mijn minuten heb kunnen pakken."

Poll

Is Peterson een aanwinst voor FC Utrecht?

(399 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws