RKC Waalwijk kondigt terugkeer van verloren zoon aan: Een bepalende speler

RKC Waalwijk kondigt terugkeer van verloren zoon aan: "Een bepalende speler"

22-01-2020 10:03 Laatste update: 10:06
31

Emil Hansson is definitief terug bij RKC Waalwijk. De eredivisionist kondigt donderdag de terugkeer van de Zweedse aanvaller aan. Hansson komt op huurbasis over van Hannover 96.

"Wij zijn blij dat Emil het komende halfjaar weer het Geel & Blauw gaat dragen", legt algemeen directeur Frank van Mosselveld uit op de clubsite van RKC. "Emil heeft in zijn vorige periode bewezen een bepalende speler voor ons te kunnen zijn."

"Hij heeft vorig jaar met zijn vele doelpunten en assists niet voor niets een belangrijk aandeel gehad in de promotie naar de Eredivisie. De club en de speler kennen elkaar natuurlijk al goed en wij kijken er naar uit om de rest van het seizoen weer over Emil te beschikken."

De 21-jarige Hansson werd door Feyenoord in het seizoen 2018/2019 verhuurd aan RKC. Na een stroeve start eindigde hij op twaalf doelpunten in 35 competitiewedstrijden. Hannover haalde Hansson afgelopen zomer op. Hoewel hij veel speelde, wist hij geen onuitwisbare indruk achter te laten. Hanssen scoorde niet in Duitsland.

RKC maakte woensdag de komst van Richard van der Venne bekend. Hij kwam over van Go Ahead Eagles. Tijjani Reijnders (AZ) en Stefan Velkov (FC Den Bosch) werden door RKC eerder al vastgelegd.