Sarri heeft goed nieuws voor De Ligt bij Juventus: 'Daar gaan we dan mee door'

Sarri heeft goed nieuws voor De Ligt bij Juventus: 'Daar gaan we dan mee door'

22-01-2020 11:15
49

Matthijs de Ligt lijkt de komende maanden niet alleen verzekerd van een basisplaats bij Juventus, maar keert ook weer terug op zijn oude vertrouwde positie. Trainer Maurizio Sarri laat weten dat De Ligt weer rechts in het hart van de verdediging gaat spelen.

De Ligt speelde in het begin juist links, terwijl Leonardo Bonucci rechts stond. De Ligt maakte bij Ajax naam als rechter centrale verdediger en moest in Turijn ineens omschakelen.

"We hebben het geprobeerd met Demiral en Leonardo voelde zich op hiermee op zijn gemak. Dus daar gaan we dan mee door", vertelde Sarri woensdag op de persconferentie, in aanloop naar het competitieduel met Cagliari van donderdagavond. Demiral staat de komende maanden aan de kant vanwege een blessure.

Sarri sprak ook over Cristiano Ronaldo, die kwakkelt met zijn fitheid. De Italiaan is er echter van overtuigd dat hij de Portugees maximaal kan belasten. "We beslissen donderdagochtend over Ronaldo, maar ik denk dat hij nog steeds drie wedstrijden per week kan spelen. Ik zie geen probleem, maar uiteindelijk bepaalt de speler zelf."