Krul: 'Ik snapte het toen Bosz zei dat er geen reden was om mij de kans te geven'

Krul: 'Ik snapte het toen Bosz zei dat er geen reden was om mij de kans te geven'

Gepubliceerd: woensdag 22 januari 2020 om 16:52wo 22-01-2020 om 16:52

Tim Krul werd door Ajax opgehaald als vervanger van Jasper Cillessen, maar speelde geen officiële wedstrijd in het eerste elftal van de Amsterdammers. Niemand had verwacht dat André Onana zich zou ontpoppen tot uitblinker.

Krul werd door Ajax op huurbasis overgenomen van Newcastle United nadat Cillessen vertrok naar FC Barcelona. Krul hield echter geen rekening met de opmars van Onana. "Hij maakte echt heel snel stappen. Met hem in de goal won Ajax ook haast elke wedstrijd, dus snapte ik het toen Peter Bosz zei dat er geen reden was om mij de kans te geven", vertelt Krul aan Voetbal International.

Krul liep in oktober 2015 een kruisbandblessure op. De herstelperiode duurde lang, weet de doelman nog als de dag van gisteren. "Als jij tegen een topsporter zegt dat zijn revalidatie negen tot twaalf maanden duurt, dan gaat-ie voor negen. Zo werkt het gewoon."

"Ik had me daarop ook helemaal ingesteld. Maar ik zat op zeven maanden, acht maanden, en ik had nog steeds elke ochtend pijn. Na tien maanden ging het een stuk beter, maar na twaalf maanden was ik nog steeds aan het revalideren."

Krul maakte in de winterstop van het seizoen 2016/2017 de overstap naar AZ.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws