Barça met de schrik vrij op Ibiza: Griezmann voorkomt totale blamage in minuut 94

22-01-2020 20:53 Laatste update: 20:58
13

FC Barcelona heeft ternauwernood een regelrechte Copa del Rey-blamage afgewend. De Catalanen keken op bezoek bij derdedivisionist UD Ibiza lange tijd tegen een achterstand aan, maar kwamen in de slotfase alsnog langszij.

Kersvers trainer Quique Setién had grote namen als Lionel Messi, Gerard Piqué en Sergio Busquets thuisgelaten, maar nam Frenkie de Jong wél mee naar het partyeiland: de Oranje-international fungeerde als controleur voor de driekoppige Barça-defensie. Die verdediging wist al na negen minuten dat het de nul niet zou houden: Javier Peréz brak door op links en Pep Caballé promoveerde een schuiver in de verre hoek tot 1-0.

Barça leek het volledige restant van de eerste helft nodig te hebben om bij te komen van deze klap: het ontsnapte meerdere malen aan een nóg grotere achterstand. Ángel Rodado leek de 2-0 aan te tekenen, maar werd teruggefloten vanwege een vermeende overtreding op Clément Lenglet. Op slag van rust werd De Jong dolgedraaid in de zestien meter en dook Raí Nascimento vrij op voor Neto: de doelman zag de bal echter tegen de paal belanden en stopte bovendien de rebound van Rodado.

Ook in de tweede helft maakte Barça nauwelijks aanspraak op een vervolg in de Copa del Rey: pas in de loop van de tweede helft kwam er meer dreiging en werd de stand gelijk getrokken. De Jong leverde de splijtende assist en Antoine Griezmann schoof de 1-1 binnen. De mannen uit Ibiza moesten vervolgens alles geven om er nog een verlenging uit te slepen en pakten vier gele kaarten, maar moesten in de abslute slotfase alsnog door de knieën. Griezmann zorgde ervoor dat Barça geen overwerk kreeg en met het schaamrood op de kaken terug kon naar het vasteland.