'Dit een grote verrassing voor mij, heb het totaal niet aan zien komen'

'Dit een grote verrassing voor mij, heb het totaal niet aan zien komen'

Gepubliceerd: woensdag 22 januari 2020 om 21:54wo 22-01-2020 om 21:54

Tim Breukers heeft geen verklaring voor de kansloze nederlaag van Heracles Almelo tegen Vitesse in de achtste finale van de KNVB Beker. De Arnhemmers waren in het Erve Asito met 0-2 te sterk. Oussama Tannane en Tim Matavz scoorden.

"Het was heel erg mat en er zat weinig power in de ploeg", concludeert Breukers in gesprek met RTV Oost. "Na de rust hebben wel heel even aangezet om wat te forceren, maar na de 0-2 was het al snel weer minder. Ik heb geen idee waardoor dat komt, dat is lastig te zeggen. Het leek wel alsof we met elf eilandjes voetbalden. Het zat er vandaag niet in en dat is heel frustrerend."

Het collectief is normaliter juist de grote kracht van Heracles, aldus Breukers. "In de jaren die ik voetbal is dit één van de weinige selecties waar iedereen volle bak wil werken en niemand verzaakt. Dus vandaar is dit een grote verrassing voor mij. Ik heb het totaal niet aan zien komen tijdens de winterstop. Er zat weinig energie in de ploeg. En het is heel moeilijk om daar een verklaring voor te geven."

Czyborra
De transfer van Lennart Czyborra naar Atalanta Bergamo is volgens de verdediger geen excuus. "Lennart heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt in korte tijd. De interesse speelde al langer. Maandag is ons al medegedeeld dat er wat stond te gebeuren, dus het kwam niet helemaal uit de lucht vallen. Natuurlijk mis je iemand die het afgelopen half jaar heel belangrijk is geweest, maar dat is voetbal en het lot van Heracles."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws