De Ligt ziet bekerzege Juventus vanuit de dug-out, Kluivert bij rust gewisseld

De Ligt ziet bekerzege Juventus vanuit de dug-out, Kluivert bij rust gewisseld

22-01-2020 22:40
18

Juventus heeft zonder noemenswaardige problemen de halve finale van de Coppa Italia bereikt. La Vecchia Signora liep – met Matthijs de Ligt op de bank – in rap tempo uit naar een 3-0 voorsprong tegen het AS Roma van Justin Kluivert, die een bijrol vertolkte.

De Ligt was na het wegvallen van concurrent Merih Demiral weer in de basis terechtgekomen, maar kreeg woensdagavond rust van trainer Maurizio Sarri: Daniele Rugani en Leonardo Bonucci vormden samen het hart van de defensie. De twee hielden voor rust de nul en Bonucci liet zich in de dying seconds van de eerste helft in offensief opzicht gelden: de centrale verdediger kopte een afgemeten voorzet van Douglas Costa binnen en tekende zo voor de 3-0.

Cristiano Ronaldo en Rodrigo Bentancur hadden even hiervoor al voor de eerste en tweede treffer van de avond gezorgd. De Portugese superster schoot vanuit een scherpe hoek diagonaal raak en maakte alweer zijn zevende treffer van 2020. Bentancur werd later in de eerste helft vrijgespeeld door Douglas Costa en frommelde de 2-0 binnen. Pas na rust - toen Kluivert al vervangen was door Davide Santon - deden de gasten uit Rome iets terug: een verwoestende uithaal van Cengiz Ünder eindigde via de lat en het lichaam van Gianluigi Buffon over de lijn.

Kort na die 3-1 leek het nog even spannend te worden. Alessandro Florenzi dook vrij op voor Buffon, die echter de aansluitingstreffer van de Giallorossi voorkwam. Gonzalo Higuaín kreeg nog een goede kans, maar de wedstrijd bloedde langzaam dood. Juventus en Napoli hebben nu al de halve finales bereikt: AC Milan-Torino en Internazionale-Fiorentina zijn de twee resterende kwartfinales.