Glunderende Ünüvar: 'De boys zeiden: dit is jouw moment. Klaas zei: jij neemt hem'

Glunderende Ünüvar: 'De boys zeiden: dit is jouw moment. Klaas zei: jij neemt hem'

Gepubliceerd: woensdag 22 januari 2020 om 23:19wo 22-01-2020 om 23:19

Naci Ünüvar straalde van oor tot oor, toen hij na zijn debuut voor Ajax 1 FOX Sports te woord stond. De pas zestienjarige Zaandammer stond pas net in het veld tegen Spakenburg toen hij – volgens Amsterdamse traditie – zijn officiële debuut mocht bekronen met een doelpunt.

Ajax kreeg een penalty na een overtreding op Ünüvar, die vervolgens zelf aan mocht leggen vanaf de stip. "Ik speelde Lassina (Traoré, red.) in, hij kaatste, een beetje achter me, toen draaide ik weg bij mijn man en vloerde hij me."

Voordat hij de bal op de stip legde, was er nog overleg met de twintig jaar oudere Klaas-Jan Huntelaar. "Ik vroeg Klaas meteen: mag ik die penalty nemen? Maar heel veel 'boys' zeiden al: Naci, dit is jouw moment. En Klaas zei ook: jij neemt hem. Keeper verkeerde hoek in, echt een mooi momentje", glundert hij tijdens het bekijken van de beelden. "Gewoon achter die bal staan en binnenschieten."

Het moment doet denken aan de bekerwedstrijd tegen Willem II in 2016: Abdelhak Nouri 'eiste' toen een vrije trap op tijdens zijn debuut en scoorde meteen. "Ik zie vooral op social media dat ik met hem vergeleken word, mooi om te zien. Heel veel filmpjes bekeken, geniale dingen."

Poll

Gaan Ünüvar en Gravenberch nog dit seizoen een plek in de basis bij Ajax afdwingen?

(3433 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws