Sprookjesseizoen Willem II loopt deuk op: Heerenveen wint strafschoppenserie

22-01-2020 23:25 Laatste update: 23-01-2020 01:51
119

SC Heerenveen heeft woensdagavond de kwartfinales van de KNVB Beker bereikt. Na een zindere partij (2-2) trokken zij na strafschoppen aan het langste eind.

De eerste echte grote kans was meteen raak voor de bezoekers uit Noord-Brabant. Het was, wie anders dan, Vangelis Pavlidis die zijn ploeg op een voorsprong schoot. Niet veel later sloeg het noodlot voor de Tilburgse topscorer toe. Door een botsing met Sven Botman kon de Griek niet meer verder en moest hij zich laten vervangen door landgenoot Marios Vrousai, die koud in het veld een gigantische kans kreeg.

Na rust ging het een stuk meer los in Friesland. Direct na rust ging de bal op de stip in het voordeel van Heerenveen. Hicham Faik twijfelde niet en schoot de bal tegen de touwen, waardoor Heerenveen, behoorlijk tegen de verhouding in, op gelijke hoogte wist te komen. Nadien golfde het spel op en neer en een kwartier voor tijd was het Heerenveen dat door een eigen doelpunt van Dries Saddiki op voorsprong kwam. Lang konden de Friezen niet genieten van die voorsprong, want vijf minuten later wist de ingevallen Damil Dankerlui opnieuw zijn waarde te bewijzen: 2-2. Vlak voor tijd stopte Timon Wellenreuther nog een poging van Rodney Kongolo, waardoor de verlenging een feit was.

In de verlenging bleven beide ploegen gewaagd aan elkaar. In het eerste bedrijf van de verlenging bleven de echte grote kansen uit, maar vlak na de kantwisseling was het Ché Nunnely die bijna binnen wist te koppen. Vervolgens was het de beurt aan Heerenveen, dat druk op zoek ging naar de bevrijdende treffer, maar onder andere een omhaal van Rami Hajal ging niet binnen. Nog vlak voor tijd was het de ingevallen Runar Espejord die een gigantische kans liet liggen omdat Wellenreuther opnieuw paraat was.

De ontmoeting draaide uit op penalty's. Freek Heerkens miste de eerste strafschop van Willem II, waarop Faik wél raak schoot. De volgende strafschoppen werden allemaal geraakt, tot Wellenreuther opnieuw de baas was over Espejord, hij miste zijn strafschop. Vervolgens was het Vrousai die ook zijn strafschop gepareerd zag worden, dit keer door Hahn. Het was uiteindelijk Chidera Ejuke die de beslissende penalty tegen de touwen mocht schieten, waardoor het feest in Friesland kon losbarsten.