Sturing hoopt trefzekere spits te behouden: 'Gevaar blijft er tot 1 februari'

Sturing hoopt trefzekere spits te behouden: 'Gevaar blijft er tot 1 februari'

23-01-2020 08:20 Laatste update: 08:25
Eredivisie 21 Reacties

Vitesse heeft nog acht dagen de tijd om een transfervrij vertrek van Tim Matavz te voorkomen. De club moet hem deze winter verkopen om nog geld aan hem over te houden, maar de grote vraag is of Vitesse de spits wel kan missen.

Trainer Edward Sturing ziet dat Matavz erg belangrijk is voor zijn ploeg. Dat bevestigde de Sloveen woensdagavond opnieuw met een doelpunt in het bekerduel met Heracles Almelo (0-2 winst). "Tim is heel belangrijk voor ons. Scorend vermogen heb je gewoon nodig in een elftal. Tim is een meester in de bal tegen het netje schieten", aldus Sturing tegenover De Telegraaf.

De grote vraag is echter of Matavz het seizoen afmaakt in Arnhem. Vitesse kan hem deze winter nog verkopen of hem in de zomer transfervrij laten gaan. "Het gevaar dat je een speler kwijtraakt, blijft er tot eind januari. Ik ga ervan uit dat hij blijft. Maar als er morgen iemand komt met een grote zak geld, dan weet je hoe het in de voetballerij werkt."

Matavz sloot eerder deze week een nieuwe verbintenis bij Vitesse niet helemaal uit. Hij ontving echter nog geen voorstel van de Arnhemmers, vertelde hij aan de Gelderlander. "Een nieuw aanbod van Vitesse? Ik sta open voor elk goed bod. Maar van Vitesse ligt er niets. En ik bepaal het beleid van de club niet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s