Ten Hag waarschuwt: 'Nog een lange weg om vaste waarde te worden voor Ajax'

Ten Hag waarschuwt: 'Nog een lange weg om vaste waarde te worden voor Ajax'

Gepubliceerd: donderdag 23 januari 2020 om 10:32do 23-01-2020 om 10:32

Laatste update: donderdag 23 januari 2020 om 10:52do 23-01-2020 om 10:52

Erik ten Hag trapt op de rem bij Naci Ünüvar. Het zestienjarige toptalent maakte woensdag zijn debuut in Ajax 1, was meteen trefzeker en kreeg een heldenverering van het publiek in de Johan Cruijff Arena. Ünüvar moet echter nog veel leren, benadrukt zijn trainer.

"Ik weet hoe het gaat. Nu wordt hij gehyped, maar we kunnen niet verwachten dat hij over twee maanden de kar gaat trekken. Zo is het ook weer niet", laat Ten Hag weten aan Ajax Life. "Het wordt heel mooi te zien hoe Naci hiermee omgaat."

De Ajax-trainer ziet wel dat het 'heel snel kan gaan'. Ünüvar ging de winterstop voor het eerst mee op trainingskamp. "Maar nu moet hij verder groeien. Eredivisie-wedstrijden zijn nog te vroeg, dat heeft ook met zijn fysiek te maken. Dat moet zich gaan ontwikkelen", aldus Ten Hag.

"Het is een talent en echt nog heel jong. Maar goed, leeftijd speelt voor mij geen rol. Dat wil niet zeggen dat hij er al is, want dat duurt gewoon echt een tijd. Hij moet ook echt nog aan een aantal zaken werken. Sommige dingen moeten ook met ouder worden ontwikkelen."

Ten Hag vond het mooi dat Ünüvar de penalty mocht nemen tegen SV Spakenburg (7-0). "Dat zegt ook vaak wat hè. De ploeg gunt hem dat dus en herkent zijn talent. Maar hij moet nog een hele lange weg afleggen om uiteindelijk een vaste waarde te worden voor Ajax 1. Dat hij het kan is zeker, maar hoe snel het gaat zullen we moeten afwachten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws