'Nieuwe blamage kost Solskjaer nog niet de kop: bestuur spreekt vertrouwen uit'

'Nieuwe blamage kost Solskjaer nog niet de kop: bestuur spreekt vertrouwen uit'

23-01-2020 11:33
25

Ole Gunnar Solskjaer zit nog altijd veilig bij Manchester United. Het bestuur heeft nogmaals uitgesproken het volle vertrouwen in de oefenmeester te hebben, meldt Sky Sports.

United ging woensdagavond nog maar eens een keer pijnlijk onderuit in eigen huis, waar Burnley met 0-2 te sterk bleek. Het was de eerste overwinning op Old Trafford in 58 jaar voor Burnley. Ondanks het slechtste puntenaantal na 24 wedstrijden sinds het seizoen van 1988-89, geeft het bestuur aan vertrouwen te houden in de Noorse oefenmeester. De 46-jarige trainer won sinds zijn aanstelling slechts negentien van de 45 wedstrijden.

Solskjaer nam woensdagavond de verantwoordelijkheid voor de nederlaag op zich, maar voegde daaraan toe dat United druk zoekende is naar versterkingen. Paul Pogba en Marcus Rashford zijn langdurig uitgeschakeld en volgens Solskjaer raken de jonge spelers vermoeid. De naam van Bruno Fernandes (Sporting Lissabon) zingt regelmatig rond op Old Trafford. Ook zou United een bod van 35 miljoen euro hebben uitgebracht op de zestienjarige Jude Bellingham van Birmingham City.