Update: Trainer kondigt transfer van smaakmaker Olmo naar Leipzig aan

Update: Trainer kondigt transfer van smaakmaker Olmo naar Leipzig aan

Gepubliceerd: donderdag 23 januari 2020 om 11:54do 23-01-2020 om 11:54

Laatste update: donderdag 23 januari 2020 om 16:49do 23-01-2020 om 16:49

RB Leipzig staat op het punt om Dani Olmo binnen te halen. De Spaanse middenvelder van Dinamo Zagreb gaat waarschijnlijk voor vijf jaar tekenen in Duitsland.

Olmo wist de afgelopen jaren in dienst van Dinamo Zagreb veel indruk te maken en dat zorgde voor de nodige Europese belangstelling. Onder andere Ajax werd met hem in verband gebracht, al waren Atlético Madrid en FC Barcelona ook concreet. Olmo lijkt volgens AS én het Kroatische Sportske Novosti nu te kiezen voor een avontuur in Duitsland, bij de koploper van de Bundesliga, mede zodat hij de kans heeft om ook na de winterstop in de Champions League actief te zijn, na de eliminatie van Dinamo in de groepsfase.

RB Leipzig maakt naar verluidt zo'n dertig miljoen euro over naar Kroatië voor de spelmaker, die sinds 2014 actief is in Zagreb. De som kan door bonussen oplopen tot 45 miljoen. Olmo wil zich met de overstap in de kijker spelen bij bondscoach Luis Enrique met het oog op het EK van komende zomer. Olmo is goed op dreef dit seizoen in Kroatië en heeft al acht doelpunten achter zijn naam staan. De aavaller kwam daarnaast alle zes de Champions League-wedstrijden in actie.

Update: Dinamo Zagreb-trainer Nenad Bjelica heeft bevestigd dat Dani Olmo voor een Duits avontuur staat. "Uit alle aanbiedingen heeft hij voor Leipzig gekozen. Ik denk dat hij zich daar het best kan ontwikkelen", laat de oefenmeester weten in Kroatische media. "Hij heeft al eerder afscheid genomen van zijn teamgenoten, maar toen ging zijn transfer niet door. Dat was een zeer emotioneel moment voor hem."

Olmo kost Leipzig naar verluidt dertig miljoen euro. De Spaanse aanvallende middenvelder, die eerder in verband werd gebracht met AC Milan en FC Barcelona, wordt daarmee de duurste aankoop in de clubgeschiedenis. Hij tekent een contract voor vijf jaar.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws