Twijfels over werkwijze Faber bij PSV: Niet serieus bezig met het team

Twijfels over werkwijze Faber bij PSV: "Niet serieus bezig met het team"

Gepubliceerd: donderdag 23 januari 2020 om 12:56do 23-01-2020 om 12:56

Jan Poortvliet heeft twijfels over de werkwijze van Ernest Faber. De interim-trainer nam in december het stokje over van de ontslagen Mark van Bommel, maar de eerste competitiewedstrijd van 2020 resulteerde ook niet in een overwinning: 1-1 bij VVV-Venlo.

PSV oefende tijdens het trainingskamp in Qatar tegen Club Brugge en KAS Eupen. "Je speelt daar twee wedstrijden en die zijn te weinig gebruikt naar VVV toe", vindt Poortvliet in gesprek met PSV Inside. "Je verliest daar twee wedstrijden, doordat je niet serieus bezig bent met het team dat de eerste wedstrijd moet spelen."

Bij het gelijkspel tegen VVV moet PSV niet te lang stilstaan, vindt de oud-international. De volgende tegenstander is FC Twente. "PSV moet die ploeg vastzetten en opvreten. Twente mist vertrouwen en ze hebben geen voorhoede. PSV moet thuis veel pressing durven spelen en steeds hoog druk zetten, een hoog tempo hanteren, vooruit voetballen en variëren in de spelopbouw."

"Faber moet met dit elftal de gehele verdediging betrekken bij het spel", adviseert Poortvliet. "Dat betekent dus ook centraal mensen door laten komen en zo laten zien dat VVV een incident was."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Gaat Faber PSV dit seizoen naar een plek in de top-twee leiden?

(3718 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws