Maduro draagt oplossing aan voor Ajax-puzzel: 'Daarvoor is het nu nog te vroeg'

Maduro draagt oplossing aan voor Ajax-puzzel: 'Daarvoor is het nu nog te vroeg'

Gepubliceerd: donderdag 23 januari 2020 om 15:25do 23-01-2020 om 15:25

Laatste update: donderdag 23 januari 2020 om 15:59do 23-01-2020 om 15:59

Hedwiges Maduro is benieuwd hoe Ajax-trainer Erik ten Hag het wegvallen van Hakim Ziyech gaat opvangen. Volgens de analist biedt de blessure van Ziyech kansen voor Carel Eiting en Ryan Gravenberch, al verwacht hij dat Van de Beek zijn plek als controleur behoudt.

"Voorin zijn de opties voldoende. Je kunt daarin rouleren. Ziyech is een goede speler die je zeker gaat missen, maar er zijn voldoende opties om dat op te vangen", concludeert Maduro in gesprek met Ajax Showtime. "Ik ben zelf juist benieuwd of hij Van de Beek gaat doorschuiven of dat hij het middenveld intact gaat houden. Je hebt een ervaren speler op het middenveld nodig, zeker als controleur."

Voor een controlerend duo met de onervaren Eiting en Gravenberch lijkt het nog te vroeg. "Misschien in de toekomst wel, maar nu nog niet. Er komen direct pittige wedstrijden aan. Ik denk dat je toch een bepaalde zekerheid wil hebben met Van de Beek, die daar leiding in kan geven. Al is Eiting ook een leider, hij is altijd verbaal aanwezig. Ik denk alleen niet dat zij - Gravenberch en Eiting - in staat zijn om direct al die wedstrijden achter elkaar te spelen."

"Gravenberch speelt goed, maar hij komt net kijken", vervolgt Maduro. "Je moet hem rustig brengen, zodat hij in het elftal kan groeien. En dan heb je er wel een ervaren iemand naast nodig die het kan neerzetten. Het is even puzzelen, maar ik zou de as zo laten met Van de Beek op het middenveld. Hij doet het ook heel goed daar."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws