Krul speelde 'groot pokerspel': 'Je ziet keepers verrotten, niet mijn stijl'

Krul speelde 'groot pokerspel': 'Je ziet keepers verrotten, niet mijn stijl'

Gepubliceerd: donderdag 23 januari 2020 om 16:14do 23-01-2020 om 16:14

Laatste update: donderdag 23 januari 2020 om 16:30do 23-01-2020 om 16:30

Tim Krul nam in de zomer van 2017 een grote gok met Norwich City, een club in het Championship. De doelman wilde koste wat kost weer aan spelen toekomen. Zijn keuze pakte goed uit, want The Canaries werden kampioen en promoveerden naar de Premier League.

"Ik had een groot pokerspel gespeeld. Veel ingeleverd, om naar Norwich te komen", zegt Krul tegen Voetbal International. "Ik had ook bij een club uit de Engelse top-vier op de bank kunnen gaan zitten. Je ziet elders keepers verrotten, maar dat is totaal niet mijn stijl. Ik wilde mezelf laten zien. Er waren mensen die zeiden dat ik geen tien wedstrijden meer aankon. Echt waar, dat verhaal ging in de voetballerij. Vanwege mijn knie."

De 31-jarige Krul keepte evenwel elke minuut en voelt dat hij weer in topvorm is. "Ik pak weer ballen die normaal goals zijn. Dat is zo lekker. Bij Newcastle zei Alan Pardew voor het seizoen altijd: Ik wil dat je vijftien punten pakt voor het team. Op dat niveau zit ik weer. Ik ben fitter dan ooit, fysiek en mentaal. Mijn vertrouwen is helemaal terug."

Dat roept ook de vraag op of Krul voor een rentree in het Nederlands elftal staat, zeker nu concurrenten Jasper Cillessen en Jeroen Zoet niet hun beste periode doormaken. "Ik leek helemaal van de radar. Maar ik weet dat ik nu weer in beeld ben. Ik heb geregeld contact met keeperstrainer Patrick Lodewijks. Ik moet zelf zorgen dat ik blijf presteren, dan heb ik er alle vertrouwen in dat de beloning komt."

Poll

Moet Tim Krul met Oranje naar het EK?

(4799 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws