Zaakwaarnemer mengt zich in transferklucht: 'Kokorin heeft daar niets te zoeken'

Zaakwaarnemer mengt zich in transferklucht: 'Kokorin heeft daar niets te zoeken'

Gepubliceerd: donderdag 23 januari 2020 om 17:34do 23-01-2020 om 17:34

Nieuwe ontwikkelingen in de transferklucht rond Aleksandr Kokorin. De 28-jarige Russische aanvaller is zelf ook helemaal niet van plan om Zenit Sint-Petersburg te verruilen voor PFC Sochi. Dat claimt zijn zaakwaarnemer.

Sochi maakte dinsdag bekend dat Kokorin tot het einde van het seizoen wordt gehuurd. Nog diezelfde avond rezen de eerste twijfels over het akkoord. Zenit-trainer Sergei Semak stelde zijn spits doodleuk op in het oefenduel met het Qatarese Al-Uvaynakh (10-0). En dat was nog niet alles: Kokorin maakte een hattrick én droeg de aanvoerdersband. 

"Natuurlijk was hij van streek om de berichten over zijn vertrek naar Sochi te lezen, maar ik vind dat zijn toekomst bij Zenit ligt", was de duidelijke boodschap van Semak na afloop. "Ik heb helaas niet het laatste woord, maar ik denk dat mijn signaal duidelijk is."

Nu mengt ook zaakwaarnemer Kirill Loginov zich in de discussie. Volgens hem stemde Zenit zonder medeweten van de speler in met de huurtransfer. "De situatie is duidelijk: hij zal niet naar Sochi gaan. Hij heeft daar niets te zoeken", zegt de belangenbehartiger tegen Sport-Express.

Bondscoach Stanislav Cherchesov van Rusland is juist wél voorstander van een tijdelijke overstap van Kokorin, die ook in beeld was bij Feyenoord. "Het is waarschijnlijk dat hij bij Sochi veel meer speeltijd zal krijgen dan bij Zenit", stelt de keuzeheer.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws