Erbarmelijk PSV verspeelt laatste kans op een prijs na wanvertoning in Breda

23-01-2020 22:35
376

PSV heeft op bezoek bij NAC ook de laatste kans op eremetaal dit seizoen verspeeld. De Eindhovenaren kwamen ontzettend matig voor de dag in het Rat Verlegh Stadion, kwamen in de tweede helft met tien man te staan en verloren verdiend met 2-0.

Dat het bekertoernooi de enige manier was waarop PSV het magere seizoen nog kon redden werd vooraf benadrukt in Eindhoven, maar die mentaliteit leken de spelers niet mee het Bredase veld op genomen te hebben. Opgezweept door het immer fanatieke publiek in het Rat Verlegh Stadion was het NAC dat de meeste momentjes bij elkaar voetbalde in de eerste helft, maar het meeste spektakel vond na de rust pas plaats.

De bezoekers uit de Lichtstad hadden in de eerste 45 minuten namelijk maar één noemenswaardige kans gekregen en werden daar na de rust op afgestraft. Eerst prikte Othman Boussaid in tweede instantie binnen na een aanval over de rechterkant en zes minuten later verzwaarde Timo Baumgartl het leed van zijn eigen ploeg door een doorgebroken speler neer te trekken en daarvoor de rode kaart te krijgen.

Met een man minder en een 1-0 achterstand was het een onmogelijke opgave voor PSV om nog terug in de wedstrijd te komen en het was wachten tot NAC de wedstrijd in het slot gooide. Dat lukte een kwartier voor tijd met een gelukje: Ivan Ilic zag zijn poging via een Eindhovens been in de verre hoek achter Lars Unnerstall ploffen.

Dat was de definitieve nekslag voor PSV, dat niet meer in een goede afloop geloofde en vooral hoopte zonder verdere kleerscheuren van het veld af te kunnen. Daarmee zit het seizoen er naar alle waarschijnlijkheid wel op voor de ploeg van trainer Ernest Faber. De beker was de enige prijs die nog te winnen was voor PSV, dat ook al uitgeschakeld is in Europa en in de competitie op een schier onoverbrugbare achterstand staat van koploper Ajax. NAC bekert terecht verder en treft in de kwartfinale AZ, dat dinsdagavond won bij TOP Oss.