Flinke domper voor FC Utrecht: 'Heb kruisband gescheurd, moet geopereerd worden'

Flinke domper voor FC Utrecht: 'Heb kruisband gescheurd, moet geopereerd worden'

Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020 om 08:46vr 24-01-2020 om 08:46

Laatste update: vrijdag 24 januari 2020 om 08:58vr 24-01-2020 om 08:58

FC Utrecht-trainer John van den Brom vreesde al voor een zware blessure bij zijn aanvoerder Willem Janssen en de verdediger heeft het slechte nieuws nu ook zelf bevestigd. Janssen scheurde in het duel met FC Eindhoven zijn kruisband af en komt dit seizoen niet meer in actie.

Dat laat de verdediger weten op de clubwebsite van Utrecht. "De blessure aan mijn knie is ontstaan toen ik in de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven verkeerd ben neergekomen na een luchtduel", vertelt de verdediger. "Ik ben na deze actie gewisseld, omdat ik voelde dat het niet goed zat. Gisteren ben ik in het ziekenhuis geweest voor onderzoek bij een specialist, waar is geconstateerd dat ik mijn kruisband heb gescheurd en hieraan geopereerd zal moeten worden."

Janssen doet zelf geen uitspraken over de duur van zijn afwezigheid, maar de verwachting is dat hij dit seizoen niet meer in actie komt. Het is de tweede keer in zijn carrière dat hij zijn kruisband heeft afgescheurd. "Dit betekent dat ik in elk geval lange tijd uit de running ben. Een enorme domper! De komende periode ga ik keihard aan de slag om goed te herstellen, ik ben vastbesloten om weer helemaal op mijn oude niveau terug te komen en weer wedstrijden te kunnen gaan spelen", sluit de verdediger af.

Utrecht bekert wel verder, maar had alle moeite om Eindhoven van zich af te schudden. Jean-Christophe Bahebeck maakte uiteindelijk het winnende doelpunt in de tweede helft van de verlengingen, waardoor de club uit de Domstad met 1-2 won.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws