Spakenburg niet blij met Selimi-uitspraken na Ajax-uit: 'Hebben gesprek gevoerd'

Spakenburg niet blij met Selimi-uitspraken na Ajax-uit: 'Hebben gesprek gevoerd'

Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020 om 13:00vr 24-01-2020 om 13:00

Laatste update: zaterdag 25 januari 2020 om 13:33za 25-01-2020 om 13:33

De situatie rond Argjend Selimi houdt Spakenburg bezig. De aanvaller maakte na het bekerduel met Ajax (7-0 verlies) bekend dat hij per direct zijn tas inlevert, omdat hij geen speelminuten heeft gekregen van trainer Eric Meijers. Selimi heeft donderdag 'een positief gesprek' gevoerd met de leiding van Spakenburg, zo laat de club weten aan VoetbalPrimeur.

Selimi bleef in de uitverkochte Johan Cruijff Arena negentig minuten op de bank. "Ik heb m'n tas ingeleverd", vertelde hij na afloop aan de Bunschoter. "Als je altijd alles hebt gegeven voor de club en er word je in de ArenA nog niet eens een invalbeurt gegund... Dan voel je je alsof je in je rug bent gestoken en kun je er beter mee kappen."

Spakenburg denkt dat de 23-jarige Selimi tijdens het geven van het interview nog volop in z'n emotie zat. "Selimi heeft afgelopen woensdag aangegeven dat hij stopt", laat de technische commissie van Spakenburg in een reactie weten aan deze website. "Dan moet je als club zeggen dat het zo prima is, maar wij staan er iets anders in, omdat hij waarschijnlijk uit emotie gehandeld heeft."

'Hij gaat even nadenken'
De leiding van Spakenburg heeft donderdag met Selimi gesproken. Daar waren drie mensen van de technische commissie bij aanwezig. "Donderdag hebben we een gesprek gevoerd. Dat is een positief gesprek geweest. Hij gaat even nadenken over zijn zaken, over zijn handelen. Daar komt hij binnenkort op terug."

Selimi speelt al zijn hele leven in de regio. Hij maakte vanuit de jeugd van Spakenburg de overstap naar aartsrivaal IJsselmeervogels. Via VV Eemdijk keerde hij in 2018 terug bij Spakenburg, dat verbaasd is over de uitlatingen van Selimi. "Het verbaasde ons ook. Wij balen hier natuurlijk van, ook dat hij zo gereageerd heeft. Wij kennen hem al heel lang, ook persoonlijk. Hij woont bij ons in het dorp en heeft een bepaalde achtergrond, hij heeft het Balkanbloed. Dat het bijzonder is dat hij zo reageert is een feit."

Spakenburg vermoedt dat Selimi een voorkeursbehandeling verwachtte, omdat hij uit het dorp komt. Daar kan de club niets mee. "Blijkbaar verwacht hij dat de trainer alle jongens speeltijd geeft. Het is natuurlijk niet zo dat de trainer Spakenburgse jongens voorrang geeft."

Na het weekend duidelijkheid
Spakenburg speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen AFC. Dan zal nog niet duidelijk zijn wat er met Selimi gaat gebeuren. "We tillen het over het weekend heen. Het is jammer dat het zo loopt. Normaal gesproken zou je zeggen: tot hier en niet verder en daar is het gat van de deur. Fouten maken kan, maar dan moet je daar wel in een bepaalde mate spijt van hebben."

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws