'Ik moet een killer worden bij Ajax, dit gaat me niet nog een keer gebeuren'

'Ik moet een killer worden bij Ajax, dit gaat me niet nog een keer gebeuren'

Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020 om 14:50vr 24-01-2020 om 14:50

Perr Schuurs wil meedogenlozer worden. Dat vertelt de twintigjarige verdediger van Ajax aan Ajax Life. Het is een lastig proces, omdat hij buiten het veld een 'sociale jongen' is.

"Het is heel moeilijk, want ik ben eigenlijk een sociale jongen. En dat wil ik blijven", aldus Schuurs. "Ik wil vriendelijk blijven, openstaan voor anderen. Alleen moet ik dat scheiden met wat ik op het veld doe. Dan moet ik een killer worden, laten zien dat niemand langs me komt. Daar moet ik stappen in maken."

Het is geen nieuw verbeterpunt voor de Ajacied. "Bij Fortuna Sittard wist ik al dat het een verbeterpunt was. In de jeugd kreeg ik van mijn trainers vaak te horen dat ik te lief was. Ik werd te vaak opzijgezet, waar ik juist de grootste van het team was. Dat kon natuurlijk niet."

In dat kader was zijn negatieve hoofdrol bij de winnende treffer van Myron Boadu in de blessuretijd van AZ - Ajax een grote tegenvaller. "Ik had scherper moeten staan. Het was de laatste minuut, dan moet je de pot dichthouden. Ik baalde er lang van hen heb beelden vaak teruggekeken. Het is een moment waarvan ik leer en dit gaat me niet nog een keer gebeuren."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws