Update: Vitesse maakt komst van 'intelligente' middenvelder snel officieel

Update: Vitesse maakt komst van 'intelligente' middenvelder snel officieel

Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020 om 15:06vr 24-01-2020 om 15:06

Laatste update: vrijdag 24 januari 2020 om 15:48vr 24-01-2020 om 15:48

Vitesse leek deze winter achter het net te vissen, maar Sondre Trondstad is toch weer in beeld bij de Arnhemse club. Dat meldt de Gelderlander vrijdag.

Vitesse heeft de onderhandelingen met de Noorse club FK Haugesund heropend, aldus de Gelderlander, dat zich baseert op 'diverse bronnen'. Trondstad moet deze winter nog naar Arnhem komen. Vitesse en Haugesund wisten eerder deze maand geen akkoord te bereiken over de 24-jarige middenvelder, die daardoor in Noorwegen leek te blijven. Inmiddels is de situatie dus veranderd.

Vitesse geeft geen commentaar op de mogelijke komst van Trondstand. Het is echter geen geheim dat de nummer zes van de Eredivisie op zoek is naar versterking voor het middenveld. Trondstand speelde 110 wedstrijden voor Haugesund, waar hij nog tot eind 2020 vastligt. Hij stond eerder onder contract bij Huddersfield Town, maar kreeg bij de Engelse club geen speeltijd.

Update: Daar is de bevestiging: Vitesse versterkt zich per direct met Sondre Tronstad. De 24-jarige middenvelder, die overkomt van FK Haugesund, heeft voor 3,5 jaar getekend. "Ik kan niet wachten om aan te sluiten en mij op het veld te laten gelden", laat de Vitesse-aanwinst weten op de website van zijn nieuwe club.

Marc van Hintum, technisch directeur in Arnhem, is blij met de komst van Tronstad. "We volgden Sondre al een lange tijd. Hij is een intelligente en controlerende middenvelder, met een ijzersterke wedstrijdmentaliteit. Hij werkt keihard, maar is ook in de opbouw van waarde. We zijn extra blij met het binnenhalen van Sondre, omdat we nu ook de nummer zes positie dubbel bezet hebben."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws