De Mos oppert twee trainers voor PSV: 'Beginnen met doorselecteren'

De Mos oppert twee trainers voor PSV: 'Beginnen met doorselecteren'

Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020 om 16:48vr 24-01-2020 om 16:48

Aad de Mos vindt dat PSV zo snel mogelijk een nieuwe hoofdtrainer moet aanstellen. Volgens hem moeten de Eindhovenaren het seizoen niet uitzingen met Ernest Faber, maar nu al een gevestigde naam als Louis van Gaal voor de selectie zetten.

"Het allerbelangrijkste is, dat ze eerder een hoofdtrainer vastleggen", zegt de Mos tegen De Telegraaf over de crisis in het Philips Stadion. "Een grote naam, die nu kan beginnen. Als ik in de raad van commissarissen van PSV zat, zou ik dat adviseren. Wil je Louis van Gaal halen, of Gian Piero Gasperini weghalen bij Atalanta, dan zou ik dat nu proberen. Of een vrije trainer."

Het lijkt zeer de vraag of die gelouterde trainer aan de slag willen bij PSV, maar De Mos sluit niets uit. "PSV heeft altijd bijzondere dingen kunnen doen", stelt de analist. "Het grote voordeel is dat deze dan kan beginnen met doorselecteren richting volgend seizoen. En hij kan analyseren wat erbij moet komen."

Volgens De Mos moet PSV een 'schokeffect' teweegbrengen. "Niet langer wachten met het aanstellen voor een hoofdtrainer voor een langere periode, kan de redding zijn. Want deze tussenoplossing (met Faber, red.), is water naar de zee dragen. Als een hoofdtrainer zich nu al hardop moet afvragen of de spelers geholpen willen worden…"

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws