Kraay jr. tipt duo bij FC Utrecht na Janssen-nieuws: 'Ajax laat Pierie niet gaan'

Kraay jr. tipt duo bij FC Utrecht na Janssen-nieuws: 'Ajax laat Pierie niet gaan'

Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020 om 21:05vr 24-01-2020 om 21:05

Hans Kraay jr. tipt Kik Pierie (Ajax) en Jan-Arie van der Heijden (Feyenoord) bij FC Utrecht. Utrecht moet het de rest van het seizoen doen zonder Willem Janssen, rots in de branding én aanvoerder, die tegen FC Eindhoven een zware knieblessure opliep.

"Er zijn weinig ploegen die een leider hebben in het veld, iemand die echt de baas is. Willem Janssen is écht de baas daar. Er is er maar één de baas: dat is Willem Janssen. Ze gaan hem echt verschrikkelijk missen", zegt Kraay jr. bij FOX Sports.

Kraay jr. probeert een deel van de Utrecht-puzzel op te lossen. "Van der Maarel kan daar spelen en ook Hoogma is weer terug. Dat is een prima duo, want Van der Maarel heeft nog steeds veel snelheid en kan ook nog behoorlijk koppen. Er zit bijna niets achter."

"Bergström is al weggegaan. Dat is net een oud wijf, die heb ik alleen maar zien rekken en strekken. Dat vonden ze een wereldaankoop, maar wat een jankerd is dat, zeg. Die zit nu te janken bij FC Basel, want hij speelt daar ook niet (verhuurd, red.)."

'Pierie en Van der Heijden'
Utrecht kan niet anders dan de transfermarkt opgaan, stelt Kraay jr.. Hij tipt Van der Heijden in de Domstad. "Er moet wat komen. Van der Heijden en Hoogma zijn allebei niet supersnel. Van der Heijden heeft bij Vitesse als een zonnetje links in het centrum bij Vitesse gespeeld, dus waarom zou hij niet samen kunnen spelen met Hoogma? Als ze elkaar goede rugdekking geven zou het zomaar kunnen."

"Ik denk ook aan Pierie, maar Ajax laat hem niet gaan. Ze willen hem het Ajax-gevoel geven. Voor Mickey van de Ven van FC Volendam is het misschien te snel, want hij speelt daar net dertien wedstrijden. 

Poll

Eens met Kraay jr.?

(981 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws