Pardew met ADO Den Haag hard onderuit bij FC Utrecht

24-01-2020 21:51
111

FC Utrecht heeft de eerste competitieoverwinning in 2020 te pakken. In de Galgenwaard herstelde de ploeg van John van den Brom zich uitstekend van de remise tegen PEC Zwolle (3-3) en nipte bekeroverwinning bij FC Eindhoven (1-2) door thuis met 4-0 te winnen van ADO Den Haag, dat voor het eerst verliest onder Alan Pardew. Bij Utrecht was Sean Klaiber de grote man.

ADO begon sterk in de Galgenwaard. De ploeg van Pardew wilde Utrecht vroeg onder druk zetten. Daar had Utrecht in eerste instantie moeite mee, maar groot gevaar leverde dat niet op. ADO had de wedstrijd onder controle, maar kwam door persoonlijke fouten op achterstand. Na knullig balverlies luisterde Kristoffer Peterson zijn rentree op met een doelpunt. Dat gebeurde in de veertiende minuut.

ADO wist in de eerste helft niets klaar te spelen tegen Utrecht en mocht van geluk spreken dat het in de rust slechts 1-0 stond. Na de rust veranderde er weinig. Sean Klaiber maakte er tien minuten na de pauze 2-0 van door een snoeihard afstandsschot van een meter of 25. Toen Gyrano Kerk er in de slotfase ook nog 3-0 van maakte was het klaar voor ADO.

Vooral op defensief gebied zal ADO moeten verbeteren, een afstraffing is de ploeg van Pardew bespaard gebleven door de gemiste kansen van Utrecht. Klaiber besliste de eindstand kort voor tijd op 4-0. ADO kreeg kort voor tijd nog de kans op een eretreffer, maar een strafschop van John Goossens werd onschadelijk gemaakt door Jeroen Zoet. ADO speelt volgende week thuis tegen Vitesse. Utrecht treft VVV-Venlo.