Haaland maakt zich onsterfelijk, weer zege voor Milan, Dolberg scoort voor Nice

24-01-2020 22:54
15

Erling Haaland is voorlopig onsterfelijk bij Borussia Dortmund na een nieuwe heldenrol voor zijn nieuwe club. De club rolde laagvlieger 1.FC Köln met 5-1 op. Haaland viel in de tweede helft in en scoorde in twintig minuten tijd twee keer.

Borussia Dortmund - Köln 5-1
Een overwinning was noodzakelijk voor Dortmund om bij te blijven bij Bayern München en koploper RB Leipzig. De start van de ploeg van Lucien Favre had niet beker gekund, want al binnen het minuut scoorde Raphaël Guerreiro. Marco Reus maakte er na een half uur 2-0 van na een schitterende lange bal van Mats Hummels.

Toen Jadon Sancho vlak na de rust 3-0 maakte was de wedstrijd gespeeld. Het Engelse supertalent schoot in de bovenhoek raak nadat hij de bal kreeg van Reus. Favre gunde Haaland na 65 minuten spelen zijn thuisdebuut in de competitie. De Noor scoorde al na twaalf minuten en was tien minuten later wéér trefzeker.

Haaland maakte tijdens zijn debuut voor Dortmund al een hattrick en heeft in totaal 57 minuten nodig gehad voor zijn eerste vijf Bundesliga-goals, een record. Door de zege stijgt Dortmund naar de derde plaats in Duitsland.

Brescia - AC Milan 0-1
AC Milan heeft vrijdagavond de vierde overwinning op rij geboekt. Tegen Brescia werd het 0-1. Bij Milan begonnen Zlatan Ibrahimovic en Rafael Leao in de basis. Zlatan was meerdere keren dicht bij een doelpunt, maar het ontbrak de Zweedse spits aan geluk. Vijf minuten voor de rust schoot hij voor open doel naast.

De supporters van Milan werden in de tweede helft steeds zenuwachtiger, maar in de slotfase maakte Ante Rebiç het openingsdoelpunt, nadat ook tegen Udinese al belangrijk was. Milan klimt langzaam op de ranglijst en staat nu op de zesde plaats. De achterstand op nummer vijf Atalanta Bergamo is vier punten.

Dinsdag wacht voor Milan een ontmoeting met Torino in de kwartfinale van de Coppa Italia en een paar dagen later staat de thuiswedstrijd tegen Hellas Verona op het programma.

Nice - Rennes 1-1
OGC Nice heeft een punt overgehouden aan het thuisduel met Stade Rennes. Bij de thuisclub was Kasper Dolberg belangrijk. De oud-Ajacied maakte na 47 minuten het openingsdoelpunt. Dolberg tikte twee minuten na de rust de 1-0 binnen na een voorzet vanaf rechts.

Het leek er lang op dat de goal van Dolberg genoeg zou zijn voor drie punten, maar Flavien Tait maakte in de slotfase weer gelijk voor Rennes. Nice schiet weinig op met het punt en staat op de tiende plaats in Frankrijk. Het knap presterende Rennes staat derde.