Onthulling Van Persie: 'Kompany vroeg me om naar Anderlecht te komen'

Onthulling Van Persie: 'Kompany vroeg me om naar Anderlecht te komen'

Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020 om 23:43vr 24-01-2020 om 23:43

Vincent Kompany heeft Robin van Persie uit zijn voetbalpensioen proberen te halen. Dat onthult de ex-voetballer in een groot interview met Ziggo Sport. Van Persie speelde mee tijdens de afscheidswedstrijd van Kompany.

"Het heeft op geen moment gekriebeld, los van een paar uurtjes na de testimonial van Kompany. Het ging lekker, ik maakte toen een goal", vertelt Van Persie. "Vincent was toen trainer bij Anderlecht en belde me op. Hij zei: Robin, ik heb je zien spelen, kom me helpen!"

"Die wedstrijd speelde ik met Scholes, Giggs en Carrick. Ieder balletje op het juiste been, het juiste tempo, het was weer ouderwets genieten. Dat was echt topniveau. Ondanks dat die gasten ook al oud zijn, dat verleer je niet. Na zeventig minuten was het pijpje helemaal leeg. Martinez (bondscoach Belgie, red.) vroeg of ik gewisseld kon worden, maar ik wilde er nog even van genieten. Dat vond ik echt heel leuk."

Een dag na de wedstrijd werd Van Persie gebeld door Kompany. "Hij was zo enthousiast en zei: luister, we gaan de trainingen aanpassingen op jouw lichaam, dit en dat. Ik was onderweg naar huis en zei tegen m'n vrouw dat Vincent had gebeld. Toen zei ze: nou, zo goed was je ook weer niet, hoor. Ze keek me aan, knikte nee en zei: nee, Robin. Daar moet je niet aan beginnen."

"Ik had weer even het gevoel, maar uiteindelijk besloot ik het niet te doen. M'n benen waren daarna al stijf (van de wedstrijd, red.). Toen heb ik nee gezegd."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws