Koolwijk analyseert: Toen ik tegen Bozeník speelde, dacht ik niet van: wow!

Koolwijk analyseert: "Toen ik tegen Bozeník speelde, dacht ik niet van: wow!"

Gepubliceerd: zaterdag 25 januari 2020 om 07:10za 25-01-2020 om 07:10

Beoogd Feyenoord-spits Róbert Bozeník heeft vooral voor het Slowaakse nationale team indruk gemaakt. Dat stelt Ryan Koolwijk, die als speler van AS Trenčín tegenover de twintigjarige aanvaller van MSK Zilina stond.

"De interesse van Feyenoord is natuurlijk niet voor niets, maar eerlijk gezegd is er juist in de competitie niet zoveel van hem blijven hangen bij mij", vertelt de ervaren middenvelder aan De Telegraaf. "Toen ik tegen hem speelde, dacht ik niet van: wow! Dat had ik bijvoorbeeld wel bij een spits van Slovan Bratislava, Andraz Sporar, die is gekocht door Sporting Lissabon. Daar droop de kwaliteit van af."

"Ik weet wel dat Bozeník een sterke jongen is, atletisch. Een keiharde werker", vervolgt Koolwijk, die de interesse van Feyenoord in de Slowaakse spits met zijn Trenčín-ploeggenoten besprak. "Hij is hier vooral bekend omdat hij het zo goed doet bij de nationale ploeg van Slowakije. In acht duels heeft hij vier keer gescoord. In de competitie scoort hij dit seizoen iets minder (drie treffers in zestien duels, red.), maar nogmaals: de interesse van Feyenoord zal niet voor niets zijn."

Feyenoord hoopt dat Bozeník na het weekeinde kan aansluiten bij de training, meldt de ochtendkrant. Hij stapte vrijdag vanuit Dubai, waar zijn club op trainingskamp is, op het vliegtuig. Hij kost de Rotterdammers naar verluidt vijf miljoen euro.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws