Transfernieuws uit Groningen: Noorderlingen strikken Schalke-verdediger

Transfernieuws uit Groningen: Noorderlingen strikken Schalke-verdediger

Gepubliceerd: zaterdag 25 januari 2020 om 09:07za 25-01-2020 om 09:07

FC Groningen heeft zich versterkt met Görkem Can. De negentienjarige linksbenige verdediger tekent in het Hitachi Capital Mobility Stadion een contract voor tweeënhalf jaar, met een optie voor nog twee seizoenen. Hij komt over van Schalke 04.

Can, geboren in Gelsenkirchen en ook in het bezit van een Turks paspoort, genoot zijn opleiding bij VfL Bochum, maar stapte in 2017 over naar Schalke. Hij kwam dit seizoen uit voor het tweede elftal van de club uit zijn geboortestad.

"Görkem is een linksbenige verdediger die bij voorkeur centraal, maar ook als linkervleugelverdediger, uit de voeten kan", vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus van Groningen. "Dat zijn posities waarvoor veel clubs invulling zoeken. Met Görkem hebben wij voor een langere periode een zeer talentvolle speler aan ons weten te binden, die hier de mogelijkheid krijgt zich verder te ontwikkelen."

​"Hoewel hij per direct aansluit bij de eerste selectie is Görkem een speler voor de toekomst, met wie we geduld moeten hebben", benadrukt Fledderus. "We mogen niet van hem verwachten dat hij direct een basisspeler zal zijn, maar die potentie heeft hij zeker."

Volgens Fledderus zat de Trots van het Noorden afgelopen zomer al achter Can aan. "Maar toen wilde Schalke 04 hem niet laten gaan omdat de club hem in de voorbereiding op dit seizoen met de eerste selectie wilde laten meedraaien. Dat zegt wel iets over zijn kwaliteiten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws