Jong Ajax houdt vertrouwen na wisseling van de wacht: 'We worden kampioen, simpel'

Jong Ajax houdt vertrouwen na wisseling van de wacht: 'We worden kampioen, simpel'

25-01-2020 14:30
47

Jong Ajax heeft de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie weer aan SC Cambuur moeten laten, na een 3-3 gelijkspel tegen NEC. Spits Brian Brobbey baalde van de wisseling van de wacht, maar is vol vertrouwen over het verdere verloop van de competitie.

Na afloop van het treffen in De Goffert verscheen Brobbey voor de camera's van FOX Sports en vernam hij de uitslag van SC Cambuur-Jong FC Utrecht (3-1). De balende spits zette echter meteen de knop om. "Komt goed. Of ik denk dat we gewoon kampioen worden? Zeker! We hebben een heel goed elftal en we worden gewoon kampioen. Zo simpel is het."

De zeventienjarige jeugdinternational begint op stoom te komen in de Keuken Kampioen Divisie, nadat hij enige tijd aan de kant stond met een blessure: Brobbey scoorde vrijdag twee keer tegen NEC en heeft er nu vijf gemaakt in tien wedstrijden namens Jong Ajax. Hij zag generatiegenoten als Sontje Hansen, Naci Ünüvar en Ryan Gravenberch al minuten maken in het eerste. "Of het al begint te kriebelen? Natuurlijk. Als je Naci ziet debuteren, dan denk je: ja, ik wil daar ook staan. Ik ben heel erg blij voor hem."