Verbeek (57) wil Advocaat niet achterna: 'Ga ik niet doen, heb ik geen zin in'

Verbeek (57) wil Advocaat niet achterna: 'Ga ik niet doen, heb ik geen zin in'

25-01-2020 14:47 Laatste update: 14:50
23

Gertjan Verbeek geniet van het leven in Australië, waar hij Adelaide United onder zijn hoede heeft. De 57-jarige trainer vermoedt dat zijn trainerscarrière bijna voorbij is en heeft niet veel wensen meer op sportief gebied.

In gesprek met De Telegraaf laat hij desgevraagd weten dat hij niet van plan is om – à la Dick Advocaat – nog jarenlang door te gaan. "Nee! Dat ga ik niet doen. Waarom niet? Daar heb ik geen zin in", aldus de oud-trainer van onder meer Heracles Almelo, sc Heerenveen, Feyenoord en AZ. "Het zou heel goed kunnen dat dit mijn laatste klus is als trainer. Er zijn nog heel veel anderen dingen die ik wil ondernemen, zoals een huis bouwen in Dalfsen."

Verbeek, zijn vriendin en zijn driejarige dochter voelen zich als een vis in het water in Australië. "Om te wonen en te werken wel, maar als je kijkt naar de sportieve ambities niet", benadrukt de in Deventer geboren trainer echter. Van het niveau van de Australische competitie is hij niet onder de indruk. "De technische en tactische vaardigheden zijn hier minder dan in Europa, ook is er veel minder concurrentie. Ze doen alles met volle overgave hoor, maar trainen niet echt om beter te worden."

De trainer kijkt echter met een voldaan gevoel terug op zijn trainersloopbaan, die dus zijn einde nadert. "Ik heb meer dan zeventig duels in Europa als trainer op de bank gezeten en met AZ hebben we in mijn tweede seizoen driekwart jaar bovenaan gestaan", blikt hij terug. "Bij mijn oude liefde FC Twente is het helaas niet geworden wat ik hoopte. Dat vind ik jammer, maar die dingen gebeuren en dan moet je verder."

No Poll