Spanning neemt toe in Bundesliga: Dost en Frankfurt verrassen koploper RB Leipzig

25-01-2020 17:24 Laatste update: 17:26
15

Bundesliga-koploper RB Leipzig heeft op bezoek bij het Eintracht Frankfurt van Bas Dost een dure nederlaag geleden. Het eindigde in Frankfurt in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg door een doelpunt van Almamy Touré. Borussia Mönchengladbach profiteerde door met 3-1 te winnen van FSV Mainz 05.

Eintracht Frankfurt - RB Leipzig 2-0
Het Eintracht Frankfurt van Bas Dost heeft voor een daverende verrassing gezorgd in de Bundesliga. Tegen koploper RB Leipzig wist het met een 2-0 overwinning van het veld te stappen door doelpunten van Almamy Touré en Filip Kostic. Leipzig was de betere ploeg in de eerste helft, maar wist ondanks een aantal goede kansen het net niet te vinden.

De sterkste periodes van Frankfurt waren vlak voor en vlak na rust. Na de onderbreking leverde dat zelfs de voorsprong op. Touré kreeg de bal vlak buiten het strafschopgebied voor zijn voeten, twijfelde niet en schoot op prachtige wijze snoeihard raak. Leipzig-keeper Péter Gulácsi had geen enkele kans.

Leipzig ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg in de blessuretijd van de wedstrijd de 2-0 tegen. Voormalig FC Groningen-speler Filip Kostic schoot in de 94e minuut de bevrijdende treffer voor de thuisploeg achter Gulácsi. Bayern München kan, mocht er gewonnen worden van Schalke 04, op één punt komen van de ploeg van trainer Julian Nagelsmann.

Wolfsburg - Hertha BSC 1-2
Wolfsburg is er in eigen huis niet in geslaagd om te winnen van het Hertha BSC van trainer Jürgen Klinsmann en kreeg in de slotfase van de wedstrijd het deksel op de neus. Het spel golfde op en neer in de Volkswagen-Arena, beide ploegen kregen kansen om de score te openen maar wisten in de eerste helft niet tot doelpunten te komen.

In de tweede helft waren er wél doelpunten te zien. Admir Mehmedi gaf de bal na ongeveer zeventig minuten spelen gevaarlijk voor richting Wout Weghorst. Die leek de bal achter Hertha-keeper Rune Jarstein te tikken, maar uit de herhalingen bleek dat de Nederlander de bal niet raakte. Tijdens het juichen gaf Weghorst het doelpunt ook al aan Mehmedi. Hier bleef het niet bij in Wolfsburg: een kwartier voor tijd kopte Jordan Torunarigha knap de 1-1 achter Koen Casteels. Dodi Lukebakio zorgde in de blessuretijd uiteindelijk zelfs nog voor de overwinning voor Hertha.

Borussia Mönchengladbach - FSV Mainz 05 3-1
Borussia Mönchengladbach heeft dankbaar gebruik gemaakt van het verlies van RB Leipzig op bezoek bij Eintracht Frankfurt. De ploeg van trainer Marco Rose had het lang moeilijk tegen Mainz en kwam zelfs op achterstand door een doelpunt van Robin Quaison, maar trok de stand al voor rust gelijk door een treffer van Alassane Pléa.

Na rust werd diezelfde Pléa uiteindelijk ook de matchwinner. Hij schoot met nog een kwartier te spelen op ietwat gelukkige wijze met zijn scheenbeen de winnende binnen. Vlak voor tijd maakte Florian Neuhaus de 3-1 nog binnen.