Valencia laat tanden zien in Estadio Mestalla en wint verdiend van Barcelona

25-01-2020 17:53
88

FC Barcelona heeft duur puntenverlies geleden in de strijd om de titel in de Primera División. Op bezoek in het Estadio Mestalla was Valencia met 2-0 te sterk. Grote uitblinker aan Valencia-zijde was Maxi Gómez. Hij miste een penalty, maar kwam vervolgens twee keer tot scoren.

Barcelona leek vanaf de aftrap niet goed wakker tegen Valencia, dat er vanaf minuut één fel inging en het publiek achter zich had staan. Valencia was in de eerste helft ook simpelweg beter dan Barça, maar vergat zichzelf te belonen met een doelpunt. De thuisploeg had al een aantal mogelijkheden gemist toen Gerard Piqué na twaalf minuten spelen zorgde voor een buitenkansje: de verdediger maakte een opzichtige overtreding in het eigen strafschopgebied, waarna de bal op de stip ging. Gómez zag Marc-André ter Stegen echter redding brengen.

Valencia liet zich niet van de wijs brengen door de gemiste penalty en bleef zoeken naar de openingstreffer. Opvallend was dat het middenveld van Barcelona, waar Frenkie de Jong in de basis begon, volledig werd overlopen. Het bleef tot de rust 0-0, maar meteen na het beginsignaal van de tweede helft was daar dan toch de voorsprong voor de thuisploeg: Gómez schoot via het been van Jordi Alba raak.

Het was voor Barcelona het signaal om er wat meer druk op te zetten. De ploeg van trainer Quique Setién was echter niet bij machte om tot scoren te komen en kreeg uiteindelijk zelfs het deksel op de neus: Gómez zorgde met zijn tweede treffer van de avond voor de beslissing in het Estadio Mestalla. Hij schoot de bal gecontroleerd achter een kansloze Ter Stegen.

Een absolute afgang bleef de ploeg van De Jong, die niet kon imponeren, bespaard door het warrige optreden van scheidsrechter Jesus Gil Manzano. De arbiter ontnam Valencia in de eerste helft al een zeer kansrijke situatie door af te fluiten waar voordeel op zijn plaats was en in de slotfase werd een doelpunt van Gabriel Paulista afgekeurd. Sergio Busquets kwam ten val, maar er leek niets aan de hand. Toch keurde de scheidsrechter het doelpunt na overleg met de VAR af.

De nederlaag zorgt ervoor dat Real Madrid zaterdagavond de koppositie van Barcelona over kan nemen. De ploeg van trainer Zinedine Zidane neemt het om 21:00 uur op tegen Real Valladolid.