FA Cup: Tottenham moet op herhaling, Chelsea blijft moeizaam overeind in Hull

25-01-2020 20:22 Laatste update: 20:16
5

Chelsea heeft zich na een moeizame wedstrijd geplaatst voor de laatste zestien van het FA Cup-toernooi. The Blues ploeterden op bezoek bij Hull City, de nummer twaalf van het Championship, maar wonnen met 1-2.

Treffers van Michy Batshuayi (na zes minuten) en Fikayo Tomori (na ruim een uur spelen) leken de ploeg van trainer Frank Lampard in veilige haven te brengen, maar in de slotfase van de wedstrijd werd het toch nog billenknijpen voor The Blues. Kamil Grosicki zag zijn vrije trap tien minuten voor tijd via een Chelsea-speler binnenploffen en ontketende daarmee een spannende slotfase, maar de gelijkmaker viel niet meer.

Southampton - Tottenham Hotspur
Spurs had het lastig in het St. Mary's Stadium, maar Heung-min Son zette de formatie van manager José Mourinho na een klein uur op het goede spoor. De Zuid-Koreaan drukt af na een schitterende solo van Giovani Lo Celso. Sofiane Boufal bezorgde Spurs echter een kater. Hij maakte drie minuten voor tijd de 1-1. Beide teams moeten daardoor op herhaling in Londen.

Newcastle United - Oxford
Newcastle United slaagde er al dertien jaar niet in om de achtste finale van het toernooi om de FA Cup te bereiken, maar het duel met League One-club Oxford United leek een ideale mogelijkheid om af te rekenen met die vloek. Niets was minder waar, want de bezoekers sleepten een replay uit het vuur: 0-0.

Burnley - Norwich City
Premier League-hekkensluiter Norwich City FC rekende met 1-2 af met Burnley. Bij The Canaries stond niet Tim Krul, maar Ralf Fährmann onder de lat. Grant Hanley en Josip Drmic zetten Norwich op een 0-2 voorsprong, maar dankzij een uithaal van Erik Pieters werd het nog spannend. Verder kwam Burnley echter niet.

Brentford - Leicester City
Bij Brentford had de van Sparta overgekomen Halil Dervisoglu een basisplaats. Hij zag Leicester City al na vier minuten de score openen. Kelechi Iheanacho schoot van dichtbij raak op Griffin Park: 0-1. Ayoze Pérez en Demarai Gray lieten daarna kansen liggen om de score te verdubbelen, waarna de thuisploeg zelfs nog mogelijkheden had om een replay af te dwingen. Zover kwam het niet voor Leicester.