Bayern geeft galavoorstelling weg en blijft in het spoor van koploper Leipzig

25-01-2020 20:21
14

Bayern München blijft op overtuigende wijze in het spoor van Bundesliga-koploper RB Leipzig. Der Rekordmeister speelde op eigen veld een fantastische wedstrijd tegen Schalke 04 en liet de bezoekers uit Gelsenkirchen nog genadig wegkomen: 5-0.

Robert Lewandowski, de doelpuntenmachine van Bayern, had maar zes minuten nodig om de score te openen. De Pool profiteerde van een fout van Markus Schubert en bracht zijn ploeg vervolgens eenvoudig op 1-0, waarna de Duitse recordkampioen in het restant van de eerste helft de dominante partij bleef. Doelpunten leek dat niet op te leveren, aangezien een tweede goal van Lewandowski werd afgekeurd wegens buitenspel, maar in de extra tijd sloeg Thomas Müller toch nog toe: 2-0.

Na de pauze bleef Bayern lekker combineren, kwam het via een fraaie goal van oud-Schalkespeler Leon Goretzka op 3-0 en was het de vraag hoe groot de nederlaag van Die Königsblauen zou gaan uitvallen. Met vijf tegentreffers werd Schalke uiteindelijk gespaard, omdat alleen Thiago Alcantara en Serge Gnabry het net nog wisten te vinden.

Bayern staat na de eenvoudige overwinning op de tweede plaats in de Bundesliga. Koploper RB Leipzig heeft één puntje meer, nummer drie Borussia Mönchengladbach één puntje minder.