Droevig nieuws uit België: Rob Rensenbrink op 72-jarige leeftijd overleden

Droevig nieuws uit België: Rob Rensenbrink op 72-jarige leeftijd overleden

25-01-2020 21:09 Laatste update: 21:21
98

Droevig nieuws uit België: Rob Rensenbrink is op 72-jarige leeftijd overleden. De voormalig linksbuiten van onder meer DWS, Anderlecht en het Nederlands elftal was al geruime tijd ziek.

In 2015 onthulde Het Slangemens dat hij leed aan de spierziekte PSMA. Twee jaar later publiceerde Rensenbrink zijn biografie en liet hij weten dat hij 'weinig hinder ondervond' van zijn ziekte. Inmiddels heeft hij de strijd tegen zijn ziekte alsnog verloren. Meer details over zijn overlijden zijn vooralsnog niet prijsgegeven.

Rensenbrink maakte in de jaren zestig zijn debuut in het betaald voetbal namens het Amsterdamse DWS. De vleugelaanvaller vertrok vervolgens naar België en groeide bij Anderlecht uit tot een clublegende. Ook met het Nederlands elftal steeg hij tot grote hoogten: zowel in 1974 als in 1978 speelde hij mee in een WK-finale. Tijdens zijn tweede eindstrijd vond het moment plaats waaraan hij altijd werd herinnerd: Rensenbrink raakte vlak voor tijd, bij een 1-1 stand, de paal tegen Argentinië, dat uiteindelijk in de verlenging de wereldtitel pakte.

Rensenbrink is de derde Nederlandse deelnemer aan een WK-finale, die is overleden. Dick Nanninga, doelpuntenmaker in 1978, stierf in 2015 en Johan Cruijff overleed één jaar later.