Sevilla dankt Luuk de Jong en is voorlopig eerste achtervolger van Barça en Real

25-01-2020 23:23
35

Sevilla is, met dank aan een doelpunt van Luuk de Jong, voorlopig de nummer drie van de Spaanse Primera División. De club uit Andalusië versloeg streekgenoot Granada op eigen veld met 2-0.

De Jong, die in de basis stond bij Sevilla, zag dat zijn ploeg uitstekend speelde en het publiek in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán wist te vermaken. Dat werd uiteindelijk ook gepaard aan een doelpunt, dat op naam kwam van de Nederlandse spits. Jesús Navas zette voor vanaf rechts en De Jong wist de bal knap tegendraads in te koppen: 1-0.

Even later stond De Jong ook aan de basis van een aanval die net geen doelpunt opleverde voor Sevilla, maar het was in ieder geval duidelijk dat de thuisploeg het enige team was dat aanspraak maakte op de overwinning. Nolito maakte er nog voor rust 2-0 van en de wedstrijd was daarmee al gespeeld. Na rust gebeurde er bar weinig meer.

De drie punten brengen Sevilla voorlopig naar de derde plaats op de Spaanse ranglijst. De achterstand op de twee koplopers, Real Madrid en Barcelona, is vijf punten. De Koninklijke heeft echter nog een wedstrijd tegoed. Atlético Madrid, dat nu vierde staat, kan zondag met een overwinning de derde stek weer overnemen.