Spaanse pers over 'sluipmoordenaar' Luuk de Jong: 'Een van de beste kopgoals'

Spaanse pers over 'sluipmoordenaar' Luuk de Jong: 'Een van de beste kopgoals'

Gepubliceerd: zaterdag 25 januari 2020 om 23:54za 25-01-2020 om 23:54

Sevilla veroverde zaterdagavond met een 2-0 thuiszege op Granada de derde plaats in de Primera División en dat was ook zeker te danken aan Luuk de Jong. De lange spits kopte de 1-0 tegen de touwen en kreeg in de Spaanse pers alleen maar lof voor zijn 'buitengewone' prestatie.

Het lokale ABC Sevilla beoordeelt de wedstrijd van De Jong als 'bovengemiddeld goed'. De krant zag dat de spits constant lastig was voor de verdedigers van Granada. Daarnaast was hij vaak betrokken bij het spel en wordt de 'geweldige' kopbal van de voormalig PSV-aanvalsleider benoemd.

Die kopbal wordt door El Desmarque tot één van de beste kopgoals ooit in de competitie uitgeroepen. De krant vindt dat De Jong tegen Granada zijn beste wedstrijd voor Sevilla tot dusver speelde en heeft nu gezien waarom de spits gehaald is door Monchi, de directeur voetbalzaken van de Andalusische club. Hij krijgt een 9 voor zijn prestatie.

Estadio Deportivo pakt ook uit met een 9 voor de wedstrijd van de kopsterke aanvaller en zegt dat 'Sevilla eindelijk zijn sluipmoordenaar gevonden heeft'. De werklust van de uit de Achterhoek afkomstige De Jong wordt ook geprezen, want hij maakt volgens de krant de rest van het team beter met zijn acties.

De komst van Youssef En-Nesyri als concurrent voor De Jong is volgens AS te linken aan de stijgende lijn in het spel van de Nederlander. Dat vindt de grote Spaanse sportkrant opmerkelijk. Het doelpunt van de voormalig PSV'er, een 'goede goal via een krachtige kopbal', kon op goedkeuring rekenen.

Jornada Perfecta beoordeelt De Jong met een 8. De 'fantastische goal' was daar een voorname reden voor, maar ook zijn betrokkenheid bij het verdere verloop van het spel en zijn nimmer aflatende wil om nog een keer te scoren droegen daar aan bij. De macht van De Jong in de lucht is volgens Jornada Perfecta indrukwekkend.

Tenslotte werd de spits door zijn eigen club ook uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws