Voetbalwereld rouwt om overlijden Rensenbrink: 'Was net zo groot als Piet Keizer'

Voetbalwereld rouwt om overlijden Rensenbrink: 'Was net zo groot als Piet Keizer'

Gepubliceerd: zondag 26 januari 2020 om 07:47zo 26-01-2020 om 07:47

Laatste update: zondag 26 januari 2020 om 08:58zo 26-01-2020 om 08:58

De voetbalwereld rouwt om het overlijden van Rob Rensenbrink. De voormalig Oranje-international overleed zaterdag op 72-jarige leeftijd aan de gevolgen van de spierziekte PSMA.

'Het slangenmens' was in België misschien nog wel populairder dan hij in Nederland was. Vooral zijn prestaties met Anderlecht spreken bij onze zuiderburen nog steeds tot de verbeelding. 'Het slangenmens is de mooiste linksvoor uit de geschiedenis van RSCA en hij was een van de architecten van de eerste belangrijke Europese successen van de club', zo valt er te lezen op de clubwebsite.

Rensenbrink speelde maar liefst negen seizoenen voor de Belgische club. 'Zijn onnavolgbare techniek, zijn sierlijkheid en zijn neus voor doelpunten hebben de supporters van Sporting Anderlecht en alle voetballiefhebbers ter wereld jarenlang in vervoering gebracht.'

Keizer
Oud-ploeggenoot Jan Mulder is aangedaan door het verlies van Rensenbrink. "Wat een verdrietige dag, zeg... Ik zou vanmiddag naar hem toe gaan. Ik bel gisteren Corrie, zijn vrouw, en toen zei ze tegen me: het is vrij zinloos geworden. Hij is gisteren helemaal niet goed geworden en ligt in een soort coma. Daar had ik niets te zoeken", begint Jan Mulder in gesprek met FOX Sports.

"Het was een heel introverte man, maar altijd vrolijk. Hij is nog beroemder in België dan in Nederland. Rensenbrink is hier een paar keer gekozen tot beste speler aller tijden. Hij was zo groot als Piet Keizer", sluit Mulder af.

Cruijff
Ook Kees Jansma treurt om het overlijden van Rensenbrink. "Rensenbrink werd ook wel vergeleken met Cruijff, vanwege zijn geniale inzicht. Een typische buitenspeler. Hij kreeg uiteindelijk ook de voorkeur in het Nederlands elftal boven Piet Keizer. Een van de beste spelers die Nederland gekend heeft", zegt hij aan tafel bij FOX Sports. "Het was een zeer zwijgzame man, die erg overtuigd was van zijn eigen kwaliteiten", vervolgt Jansma. "Hij werd als een exceptionele speler gezien in België."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws