Vitesse voor rust oppermachtig en na rust onherkenbaar: gelijkspel tegen Emmen

26-01-2020 14:06 Laatste update: 14:08
18

Vitesse en FC Emmen speelden allebei één goede helft en houden dan ook één punt over aan hun onderlinge duel in Arnhem. De thuisploeg domineerde in de eerste helft en het bezoek uit Drenthe deed dat na rust: 1-1.

De thuisploeg was heer en meester in de eerste 45 minuten in GelreDome. Emmen kwam er niet aan te pas en werd, op vijf minuten na, constant met de rug tegen het eigen doel aan gezet. Vitesse deed zich zelf dan ook tekort door maar één keer te scoren, maar dat doelpunt was dan wel van bijzonder grote schoonheid. Bryan Linssen troefde Glenn Bijl af en lepelde de bal met rechts fraai over keeper Telgenkamp heen in de verre hoek.

Omdat Vitesse voor de rust maar één keer tot scoren kreeg het na de pauze de deksel op de neus. De Arnhemmers speelden onherkenbaar ten opzichte van de eerste helft en werden nu juist afgebluft door het bezoek uit Drenthe. Die ploeg profileerde zich een stuk meer dan in de eerste helft en kwam na ongeveer een uur spelen verdiend op gelijke hoogte. Marko Kolar miste in eerste instantie twee kansen, maar Michael de Leeuw drukte (na bestudering van de VAR-beelden) wel af: 1-1.

Net als Vitesse in de eerste helft deed Emmen zich na rust ook tekort door maar één keer te scoren. De thuisploeg kwam een aantal keer goed weg en mocht uiteindelijk nog blij zijn met een punt, dat op basis van beide helften wel terecht was. Vitesse stijgt door het puntje wel weer naar plaats zes, maar de achterstand op Willem II en PSV kan oplopen als beide Brabantse ploegen winnen. FC Emmen staat met 22 punten keurig op de twaalfde plaats.