NAC terug op aarde, Go Ahead verlengt indrukwekkende ongeslagen reeks

NAC terug op aarde, Go Ahead verlengt indrukwekkende ongeslagen reeks

26-01-2020 14:26 Laatste update: 16:49
18

NAC Breda heeft de bekersensatie tegen PSV geen gepast vervolg kunnen geven tegen Go Ahead Eagles. De ploeg van tussenpaus Willem Weijs ging in de slotfase onderuit in de Adelaarshorst en moet Go Ahead voor laten gaan op de ranglijst.

Go Ahead Eagles-NAC Breda 1-0
Beide clubs begonnen met 38 verzamelde punten aan het treffen in Deventer en hielden elkaar ook lange tijd in balans. In de slotfase viel het spreekwoordelijke dubbeltje alsnog de kant van de thuisploeg op. Jan Paul van Hecke maakte in het strafschopgebied een overtreding op Maarten Pouwels: Jeroen Veldmate voltrok het vonnis vanaf de stip.

Go Ahead trok de 1-0 over de streep en verlengde zijn imposante reeks wedstrijden zonder nederlaag. Tegen FC Den Bosch bleef de ploeg van Jack de Gier voor de twintigste keer op rij ongeslagen: daarna werd er ook niet verloren van IJsselmeervogels en NAC. Kowet loopt drie punten uit op de West-Brabanders en staat nu vijfde in de Keuken Kampioen Divisie.

Atlético Madrid - Leganés 0-0
Om de bekersof van afgelopen week tegen derdedivisionist Cultural Leonesa (2-1 nederlaag) weg te spoelen hadden Atlético en Simeone een goed resultaat nodig tegen laagvlieger Leganés. De nummer negentien van de Spaanse Primera División slaagde er echter in om een 0-0 gelijkspel mee te nemen uit Wanda Metropolitano. Leganés deed er alles aan om een resultaat te halen en zag zelfs doelman Ivan Cuéllar met rood vertrekken wegens tijdrekken. Hij deed er vijf minuten over om van het veld af te gaan. Ondanks dat slaagde Atlético er niet in om een doelpunt te maken.

Internazionale - Cagliari 1-1
In zijn eerste duel als speler van Inter bewees Ashley Young meteen zijn waarde voor de Nerazzurri. Hij verzorgde de assist op de 1-0 van Lautaro Martínez, maar vervolgens kon de nummer twee van de Italiaanse Serie A niet doordrukken. Sterker nog: Cagliari kwam via Inter-huurling Radja Nainggolan langszij. In de slotfase kreeg doelpuntenmaker Martínez ook nog rood voor een gevaarlijke tackle. Het puntenverlies van Inter is koren op de molen van concurrent Juventus, dat met een zege bij Napoli naar een voorsprong van zes punten kan uitlopen.